UPPSALA!

(bilden är av _elf4e_ ifrån Flickr.com)


Nu åker jag iväg över lovet till Uppsala! Ni får kolla min blogg om en vecka och se alla snygga bilder jag kommer lägga upp då!

PUSS VÄRLDEN!

Rihanna - Russian Roulette



Lindex

Jag köpte gul eyeliner på Lindex idag för 9 kr! De hade fler färger men de var mer "metall" och det kände jag inte för.


Chique.se










Tisdag och Onsdag!



JAOOOooo... Igår var det Henke penks och min 8e månad. Varför så är det en så stor deal? Jo! För Ingen av oss har haft en rejäl relation med någon förut och det är så skönt att ha en anledning till att prata gulliga minnen och skämma bort sig på cafén! Som vi gjorde dessutom. Vi köpte en var sin brownie med chokladbitar och kolasås. Sen var det lite pecannötter med. Jag vet inte. Men det såg ut såhär:

Jag blev srsly mätt på en tugga för den var SÅ mäktig.

Idag så har jag inte gjort så mycket. Det var chill på skolan. Sen gick jag och köpte data-spel till henkan för mina sista pengar. Men det var värt det. Sen somnade jag när jag kom hem. Vaknade med huvudvärk och yrsel. Men drog och duscha med henkan endå. Henrik tycker om att sitta ner i duschen, han brukar oftast göra det ensam. Men denna gång trängde han sig över den lilla plats som finns i duschen med att sitta. Efter jag blev klar så satte jag mig i hans knä och det var super mysigt! Fast det vara inte länge. Det var riktigt trångt. Speciellt jag som är vig som en ko.

Men uhm, ja. Jag har haft en crush för klänningar ett tag nu. Men min accessoar-crush växer tillbaka. Då vill jag bara fylla mina armar med armband, köpa rosetter, väskor, skor, mössor och annat sånt. Men ja, synd att man inte är stenrik...! Jag har fått handlat mellan alla sänkta priser och begagnade affärer. Inte för att jag klagar men jag älskar att köpa någonting dyrt och känna att det bara ens egen. <3

Men uhm, får se om det blir en liten shopping när jag är i Uppsala på lovet.

Nu blir det nog säng dags. Ska hålla på att flacka med mamsen imorgon för att jag ska få tillbaka min hamster Steven tillbaka och vi ska fika och träffa mammas nya katt Scooby.

Godnatt och puss världen!




Lite saker ifrån Dior skulle ju sitta fint!

"Uppdraget"


(Bild ifrån Flickr.com - flash62_au)

På svenskan just nu håller vi på med att göra ett "Uppdrag" om att skriva våra framtidsplaner och drömmar. Fast om vi pratade muntligt idag, så ska vi skriva ner dom och lämna in dom. Och bara för detta är min blogg så skriver jag in "uppdraget" här.


"Uppdraget"

Sedan jag var liten har jag bestämt mig vad jag vill bli. Jag har velat mellan florist, designer, kock och mycket, mycket mer. Men att bestämma sig på riktigt.... Är en annan sak. Jag bestämde mig i nian, riktigt bestämt, att jag skulle bli flygvärdinna. Dom planerna sitter kvar fortfarande. Kraven för att bli flygvärdinna är att man ska kunna simma 200m, trivas med att jobba med folk och ha godkända betyg i gymnasiet. Och det känns perfekt för mig. Så efter gymnasiet så ska jag plugga språk (Franska, Japanska, Teckenspråk, och hobby plugga spanska och kinesiska), plugga utomlands, resa runt. Tills jag blir över 21 år, för då är det dags med flygvärdinnes utbildningen. Jag tror inte att jag kommer jobba som det så jätte länge. Men ett antal år skulle inte skada. Men när jag har lagt det bakom mig, när jag har upplevt att vara flygvärd, så kanske jag skulle kunna bli tågkonduktör, eller tågförare. Eller liknande. Men jag kommer nog aldrig sluta resa. Jag vill uppleva hur det är att vara i en annan kultur, uppleva andra folk. För jag tror man påverkas av det. Hur man tänker och hur man ser på livet.

Mina mål i länder är: Asien (Kina, Japan, Thailand, Indien), USA (California, Texas, Chicago, Washington, New York), Canada, Europa (Frankrike, Spanien, Portugal, Italien, Grekland, Turkiet, Tyskland etc.), England, Skottland, Australien Och många, många städer.

Jag älskar mat också, väldigt mycket, så det kommer vara spännande att få smaka vad alla kulturer har att erbjuda!

Som hobby kommer jag vilja skapa egna saker och kanske sälja en hel del. Både inom textil och konst. För jag kan knappt gå igenom en lektion utan att rita, hur ska jag då gå igenom livet utan att vara kreativ?

När jag pluggar så skulle jag vilja bo i Uppsala eller Stockholm i en lägenhet. När man skapar familj, så ska jag nog hitta hus. Inte för att jag kommer bli en typiskt svensson, men nästan! Jag skulle snarare bli en halv bohemisk morsa i ett gammalt torp utanför stan, med massa djur och en fin trädgård. Jag vet inte direkt hur många barn jag vill ha, men jag har haft inställningen att jag ska först skaffa en och se sen vad som händer. Jag vet inte hur det är att bajsa ut en fotboll. Så varför skulle jag vilja tänka mig göra det 3 ggr?

Så mitt mål i livet är att få uppleva världen enda till slutet. Tills mina rynkor säger "stopp"!

Klassfoto ES08a -09

JAPP. Ja... Jag har inte beställt så jag fick ta en halvtaskig bild av Jessica :D Jag får fråga om jag får skanna den eller nått. Jaoo.... Såhär ser min halvmuppiga klass ut.


Growing Roses from my neck





bara för att.

Kat Von D - ETT TEST!

Folk skriver hela tiden spam på andras bloggar. Jag ville sitta i deras sits och testa att kämpa för att få mer views. Uhm, ja. Jag kan ju säga att det funkade. Jag gick ifrån 20-30 views, som jag har varje dag, till 70 stycken. Tack för att ni kom och kollade på bloggen och så. För nu vet jag att det hjälper lite att spamma era oskyldiga bloggar!


PUSS VÄRLDEN!

Kat Von D är Blond!



Här kommer jag och låter som en skvaller tant i Hollywood. Men denna inspirations brutta har blivit blond och dessutom smalare (Och kanske en läppförstoring också?). För er som inte hänger med i svängarna så vet ni det nu. Hon ser dock lite väl smalare ut i ansiktet på den översta bilden, men det är väl amerikanernas redigering som har förstört det. Men jag gillar'na endå. Jag har kollat på några bilder och hon är en blandning mellan Cher och Shakira nu typ. I don't mind för dom är också inspirations bruttor.

Kat Von D har varit med i pogrammet Miami Ink på TV6, men har nu en egen tatuerings studio och pogrammet heter LA ink och går också på TV6. Men det borde ni veta.

Blev hon nå snyggare?





PUSS VÄRLDEN!

YUM YUM YUM

I vissa tillfällen önskar jag att jag var riktigt snor-rik! ):

Solglasögon och tröja - fredflare.com
klänning och jacka - Topshop.com


Allt ifrån Topshop.com

Klänning ifrån Topshop.com

mask ifrån Fredflare.com

och armband ifrån cocoo.se




MIN SAFTIGA FAVORIT!

Klänning ifrån Fredflare.com

Söndag



Jag har varit super nedstämd idag! Seriously. Kände mig några kilo tyngre, ful och bara "mehh". SÅ jag tvingade ut Henrik till Åhléns för det är typ det enda som är öppet på söndagar. Jag hittade en älg-krok och Nalle Puh's stora bok. ÄLSKAR gamla Nalle Puh! Kostade bara 179 spänn! Henrik köpte 5 spel för en hundring. Bra spel dessutom! Jag ville egentligen köpa en tröja också. Men de som var söta, var stickiga. Det är stickade tröjor som vi snackar om. Och de som var sköna, var för små. ): Hm. OH WELL! Jag ska snart gå och göra pasta och göra nånting av Tacosen från igår. Känner att pasta och tacos skulle passa ihop.

Jag är glad nu förresten. :D

Jag knäppte lite bilder med Henriks ros som jag fick. Känns som att den kommer dö snart så jag får passa på. Jag blev bara nöjd med denna typ. Och rosen syns knappt ): Hakuna matata.

PUSS VÄRLDEN!



Lördag






Imorse gick jag upp extra tidigt. Vet inte varför. Men på direkten så började jag städa och göra pannkakor. Jag gjorde några chokladpannkakor med. Dom smakar varmchoklad och är asgoda till grädde och socker, som varm choklad! Men ja, jag har sett framemot och kolla på aristocats, men ljudet var fuckat. Sååååå jag fick såklart kolla på Dumbo. Den enda filmen som gör så att jag gråter som en liten bebis. Srsly. Och Henrik älskar när jag gråter för jag gråter inte så ofta. Speciellt så mycket som jag bölar till Dumbo. Det är typ rear. Meeeenne. Ja. Jag vet inte varför jag bölar. Men vi kollade på samma del 3 gånger och jag bölade minst 10 ggr på den lilla delen. ÅH DUMBO ;_;




För er som inte har orkat lära er göra Pannkakor.

Vanliga och choklad Pannkakor:

3 dl vetemjöl
½ msk salt
ca 6 dl mjölk
3 ägg
Och margarin till stekningen ofc.
alt. 2-3 dl oboy

  1. Först häller man i mjöl och salt i en bunke.
  2. Sen häller du i ca. 3 dl mjölk (tills det blir en smet).
  3. Sen slänger du i äggen och resten av mjölken.
  4. alt: häll i oboyen och fortsätt vispa!
  5. Låt det svälla i kylskåpet en kvart. Undertiden kan du ju typ... välja film eller duka fram på bordet.
  6. Sen så sätter du på plattan med högsta värme. Vänta tills det blir varmt.
tips: Du kan ta margarin på plattan, vänta tills det har smält och sätt lite smet i pannan. Bara en liten klick och kolla läget om du kan börja steka.

Sen är det ju uppenbart vad du ska göra! Vänd och håll på, och sen äta! OM NOM!



PUSS VÄRLDEN!

Fredag


Jag ska till skolan nu. MEN ÅH, KAN JAG BARA INTE SKIPPA ALLA LEKTIONER!? D: Jag vill bara ha syslöjd ;_; Och jag önskar mig en symaskin i julklapp. ): ÅHHH.... orka. Jag undrar faen att bara skippa de två första lektionerna. Men jag kan inte lämna Knatte, Fnatte och Tjatte ensam med den senila kulturhistorie-läraren! >: HMM.

Aja, Hakuna matata så att säga.

Det regnar. Jag vill inte bli blöt ): Jag vill vara hemma i värmen och lyssna på regnet <3

Torsdag



Okej. Idag stannade jag hemma. FÖR jag hade jätte ont överallt när jag vakna. Jag tror jag sov konstigt. Men jag klagar inte. Gav mig lite tid att städa, vila och sådana saker. En sak som jag tänker mycket på dock är mitt hår, som vanligt. Men denna gång gäller det pengar. Dit jag går och klipper mig, Red Hair... Head... Whatever. Där kostar det ungefär 350 spänn att klippa sig... MEN FUCKING 1500 för både klipp och färga!! D: Och liksom.... Jag får ca. 1000 spänn i månaden och ja, jag lever i lägenhet.

Henriks pengar tar ju typ slut snart och han är arbetslös. Och jag kan inte fråga mamma för hon betalar allt för mycket på hyran redan. Fråga Robban, brorsan, kan jag inte heller. För hans dator har jag lånat också allt förlänge. Och jag ska klippa och färga mig 10 November. DET ÄR JU SNART D: Jag får panta, sälja och sånt innan dess. Om det nu funkar. JAG FÅR ÅNGEST D: No offence, men frisören är ju bra. MEN PRISET ÄR JUE F*CKIN NUUUUUTSSSSS D: GAAHBLARGHGLARGH! Jag får kanske smöra för Henrik. Och vara extra ekonomisk sen. Och skaffa jobb. Men det går bra.

Hakuna matata liksom.


Idag åt jag pannkakor. Dom blev bra. Jag gjorde ett par oboy-pannkakor. De var GOOODA! yum yum!

Menne. Nu ska jag läsa gamla nalle puh på engelska, som engelska uppgift.

PUSS OCH GODNATT VÄRLDEN!

Dagens YUM YUM



Allt kommer ifrån Kapphal förutom mumin-brickan. Den kommer ifrån Lindex för dom kommer fira Mumins 65 års dag iår med barnkläder med mumin! YEYY

Onsdag

Blev ingen skola idag. Så innan jag går och duschar så laddar jag upp lite bilder:

Jag älskar att ta Henriks tröjor <3






Sen kom Henrik hem ifrån Arbetsförmedlingen med överraskningar!





YUM YUM!

men , men! Nu ska jag duscha och senare städa, för det behövs veeeerkligen!

PUSS VÄRLDEN!


Min brorsas skolprojekt. Jag som fotograf.




Min bror gör nått projekt i skolan om alkohol och ja, han ville att jag skulle fotografera. KLART HAN VILLEEEE :D Jag älskar sånt här och gör gärna det med 100%. Han blev glad över det iallafall och bilderna som jag blev riktigt nöjd med är de här. Får se om han gillar dom, han kommer hit efter skolan och så. Jag hade sovmorgon till nio. Och detta fick jag göra klockan sju på morgonen YEY liksom. Men det var värt det. Nu ska jag dra till bussen!

PUSS VÄRLDEN!

13e Okt Jazzkväll med hyllning till L. Armstrong

Igår så var man på café August i Hudiksvall med Min käraste Henrik (I sin nya snygga skjorta som han är döds läcker i) och min bror Robin, den jag delar musikintresset med. Om jag får säga det själv så var det riktigt, RIKTIGT, riktigt super duper jätte bra! Det svängde, det var humor, det var historier, det var ens favorit låtar och det det var bara 3 stycken ungdomar. resten var väl folk på 50+... minst. Men det var trevligt. Jag orkar inte skriva så mycket mer. Ni får kolla på bilderna nu....








Hel mysigt band. Hans som står i mitten har träffat L. Armstrong och det är JUE HELT OTROLIGT ;_; Men ja, jag köpte skivan, Robin fixade Autografer till mig (För jag är för blyg) och ja, tack för en hel mysig kväll!

PUSS VÄRLDEN

Blond vs. Rött

Jag skiter om ni alla vill ha mig i rött. För jag kommer ha kvar det blonda. Jag har spenderat så jäkla mycket pengar på att få det som jag vill ha det och nu får ni vänja er. PUNKT SLUT...!


Måndag



Idag har det varit en hel okej dag. Köpte Melody Gardot's skiva. JAG ÄLSKAR HENNE. Stor inspiration. Inte för man ska önska sånt här, men jag önskar att jag kunde vara lite mer som henne. Menne, jao. Skivan är bra, köp den. typ. Men ja, idag så gjorde jag en engelska uppgift. Och jag tänkte "Jag ska endå skicka den på mailen, så jag kan lika gärna skriva den där". Det gjorde jag också. Jag blev verkligen passionerad och koncentrerad, och när jag nådde mitten av denna historia vi skulle göra, så RÅKADE jag F5:a. Och allting försvinner. ALLTING: AAAAAAAALLLLLLLTTTIIINGGBBSBSBGSHGGGGAAAAAAAAAHHHHHH BLargbglarghbleehhhh !!!!
Jag blev seriöst cp en sekund efter denna händelse. Efter det sprattla jag med bena och störde Henrik. Men jag fick sitta i hans knä och kolla på när han spelade God of War II. Det gjorde mig lite lugnare. Sen blev det lite pussar! om nom.

Sen ringde min kära bror. Vi ska dra på Jazz-kväll imorgon på Café August. Det kommer bli väldigt roligt. Får se om jag klär upp mig eller nått :D Bilder får vi se om om det kommer. Om man nu får ta kort.

Jag ska nog gå och lägga mig snart. Blir lång dag imorgon om jag ska hålla på med läxor OCH jazz-kväll. Det ska bli en i helgen också, med kulturskolan. Får se om jag går på den.

GODNATT OCH PUSS VÄRLDEN!

LÖRDAG

Vaknade klockan sjuuuuu.....

.... Spelade We <3 kaataaamariiiii.....


.... Och sen fröööööööös maaaaan.......



.... Här är våran nya "snygga" bäddsoffa! Som vi har i köket!


Jag ska förvandla den sen till en snygg soffa. Med massa kuddar och filtar <3 MMMM-Mm!


Jag skriver mer sen. Det är spännande på sista kapitlet på dead space. O:

Vid Morgonsnåret...

Sååååå fick jag lite tid över, så klart satte jag mig här. Fast jag ska nog göra mig ordning om en liten stund. Jag ska till skolan idag. Fast om jag är sjuk. Men ja, ni får en schysst bild av mig bara för att den är rolig och skratt förlänger livet. PUSS VÄRLDEN


JARRÅÅÅ



Alltså. Jag vill inte rubba in det i hans huvud, men han har spöar skiten av mig på street fighter så NU FÅR JAG RUBBA HUR MYCKET JAG VILL.

<3 Prutten <3



He reminds me about a poem, but i forgot the words.
He reminds me about a song, with hard lyrics.
and a place, i wish i could visit.

But i know i will never forget him.
I will never stop sing songs for him.
And he will always be the place i'll visit.







Varför måsar bajsar på människor.




Jag kollade på ett pogram, på tvåan, om plast i havet. Att våra havsdjur påverkas, och inte minst fåglarna. De berättade att det kan gå så långt att vi får i oss mer plast än vi redan gör. Då kommer ju frågan "Vem är så JÄVLA dum att dom slänger ut skräp i vattnet?". Det finns ju soptunnor? RAYT? D:

Visst tänker man inte på sånt närman tappar den på marken. Men hela jorden på verkas av en enda flaska. Då kanske du tänker att vad gör en flaska liksom? Men en flaska är en början på 1 miljon. Så jäkla trött på sånt här faktiskt. Jag har börjat bli en miljöfreak. Kind of. Liksom. När de kom fram till att fåglarna påverkas och att de inte får någon B-vitamin. Dom blir förlamade! Och dom får ligga still tills de dör och andra äter dem. Mitt samvete lägger sig i fosterställning när jag får höra sånt där.

Man må inte tycka om måsar på sommaren. Så många folk dom har skitit på liksom? Men om jag var en mås, så skulle jag också skita på folk som slänger skräp som de inte visste något annat. Nästa gång en mås skiter på dig, någon du känner, eller att du bara hör en mås. Tänk på att slänga skräpet på rätt ställe. TACK.



Some Like It Hot



Berättelsen börjar i Chigaco 1929. Saxofonisten Joe (Tony Curtis) och basisten Jerry (Jack Lemmon) blir vittnen till ett mord i maffiakretsar. Därför gömmer de sig som damerna Josephine och Daphne i ett tjejband som skall till en badort i Florida. Joe blir kär i Sugar Kane (Marilyn Monroe) som är sångerska i bandet. För att bli ihop med henne klär han ut sig till en oljemiljonär. Under tiden är det en riktig miljonär som blir kär i Jerry/Daphne. Samtidig kommer maffian allt närmare. I denna film är Marilyn Monroes kända låt "i wanna be loved by you" med! Visst låter den clever? ;D

Videon visar när Joe och Sugar har nyss varit på date. Joe har stressat tillbaka till rollen Josephine, och Sugar kommer in för att prata.

Grace K.



Jag ÄLSKAR sådana bikinisar. När jag skaffar mig symaskin ska jag allt sy en! :D


Just nu så ligger jag hemma och kollar på "Some like it hot" med Marilyn Monroe. Väldigt bra film må jag säga...! Dom var ganska clever förut. För de har gjort de flesta bästa filmerna någonsin. Om ni frågar mig. Men uhm.... Henrik sover, jag har varit vaken ett tag nu. Pga förkylning så har jag inte kunnat sova. Det är illa. Pga av min astma kan jag knappt andas. Ganska mer illa. Fast jag tycker inte direkt synd om mig själv, för förkylningen går över snart. Det gör den ju alltid! Jag ska nog äta frukost när som helst. Skriva lite mer på bloggen. Puss världen!

Innan John Blund kommer och hälsar på...


... Så skulle jag vilja dela lite detaljer och funderingar. Det här med Blond vs. Rött-Problemet, så tror jag att jag ska ha det blont ett tag. Känna efter. Den 10e November ska jag klippa och färga mig och då ska jag låta min frisör säga vad hon tycker. Känns som hon vet bäst om mitt hår. Just nu känner jag att rött skulle vara najs. Men blond är liksom "mig". Men jag vet att det blonda kommer komma tillbaka på de äldre dagarna. Då man inte orkar hålla på med att färga det. Eller så kommer jag väl hamna upp som min farmor. 50 års färgande och hon gör det fortfarande. Hm.

Sen är det ju det här med Höstdeprassion. Jag har haft det, och jag vet vad dealen är. Men denna höst så glömde jag bort att det äns fanns tills någon i busskön babbla om det. Hur kan man vara deprimerad i mjuka, stickade mössor och halsdukar? Varm choklad och levande ljus? Kliva upp och gå till skolan med en röd och söt liten näsa? Vad är dealen? :-D Visst. Att få den när det börjar bli snö och det är bara förjävligt. Grått och vått. Kallt och så vidare. Då får ju till och med optimistiska lilla yume en liten depression. Det är ju bara pain. Men att få det tidig höst? Det fattar jag absolut inte.

Och ja, uhm. Finns väl inte så mycket mer att säga än att jag hoppas att ni är friska och pigga, för det är inte jag. Och att ni sover gott, för jag kommer sova som en stock. Sweet dreams! PUSS PÅ VÄRLDEN.




En del av min morgonpromenad till bussen.






Hösten <3

Lite av de jag köpte begagnat.








Samma dag lagade jag en av Henriks favoriter: Kyckling och ris med min starka currysås :D


Handla smart, handla begagnat! :D

Jag har nyss kommit hem efter några timmars handlande. Jag köpte bäddsoffa från 70-talet, 3 väskor, 3 skärp, 3 blusar, en tavla och 3 tallrikar. Henrik köpte också två gigantiska glasbunkar till sina systrar. Jag har bara en bild på ena just nu för att vi ska låna ut datorn över en kväll. Så jag laddar upp bilder senare på allt! PUSS VÄRLDEN



RSS 2.0