Fredag.

Jag har räknat alla mina skor. Och det är 25 stycken. Alla är antingen gamla gubbskor eller 60-tals klackskor. Om inte gamlare. Jag älskar mina gamla saker helt enkelt. Sen så har de kostat mig lika mycket som ett par nya skor.
Jag har varit hemma idag, och igår. Ni förstår. Jag lider av en mensvärk som kan döda 12 älgar som ett domino spel. Tur man haver så äger man voltaren-piller. En gudagåva från ovan! Tyvärr så kan mensvärken komma tillbaka, och då ligger jag och bölar floder. Idag åt jag en av mina favorit rätter: Min 5 minuters wook! Den är super enkel och super god. Så som de ska vara. Och inte minst sagt nyttig.
Nu ska jag åter gå till att lyssna på papsen som somnar till gränsbevakar program och sakna chokladbiten jag "råkade" äta upp idag.
Ciao!

Gustav Von Goghs skor.


KNOWLEDGE

Jag gillar hur många killar säger att "tjejer inte kan spela tv-spel" och hur instängda många är med den åsikten. Det är väl självklart att vi tjejer kan spela tv-spel. Men ibland måste jag hålla med, faktiskt. Nu snackar jag inte om de tjejer som har minst 5 konsoler och en hylla full med spel. Spelar mer än sin pojkvän och pratar om hur de spelade ut No more heroes på två dagar.

Jag snackar om tjejer som har spelat Super Mario 5 gånger. Tycker att Yoshi är grymt gullig, men har ingen aning vad en Gomba är. Dom har ingen aning vad Samus har för kön eller att Link heter Link, inte Zelda. Som dessutom säger att dom är någonting. Jag ska absolut inte dra över alla töser i en kam, det finns snubbar som är så med. Men de brukar oftast veta vad man snackar om när man väl sitter där och snackar med dom.

Jag gillar att fler och fler tjejer blir engagerade.
Jag är väl besviken att ingen har nått måttet för min syn på "gamer". När jag är med de få tjejkompisarna jag har, som dessutom kallar sig själv nörd, gamer och kunnig, så kan jag knappt prata om Pokémon utan att de frågar "Vilken pokémon är det?".  Star Wars-älskare som jag är så citerade ett mycket välkänd citat för en vän.

"I have a bad feeling about this"

Ingen reaktion.

Hon älskar Star Wars. Till och med blandade ihop Bobba fett och Jabba the Hutt. Och jag kan tänka mig att det inte är lätt att komma ihåg massa namn, då jag själv suger på det. Och att "fett" kan direkt kopplas till Jabba. Men kom igen. Bobba Fett och Jabba the hutt? Behöver jag säga något mer?

Jag, som barn började spela min kära brors spel i hemlighet. Då vi båda hatade varandra djupt, och jag kunde helt inte hålla mina händer i styr, så fick jag smyga med att spela hans spel. I 13 år hade jag spelat i hemlighet utan att save:a eller berätta för någon. Sedan när jag berättade att jag hade en kärlek för tv-spel, så började killar gilla mig. Och därför har jag framstått att jag har varit en attentionwhore och okunnig. Jag anklagar inte er. Att en 16 årig tjej kommer ifrån ingenstans och blottar sin kärlek för killar med tv-spel utan att berätta sin kärlek till spel. Jag skulle fått obehag ifrån en sådan flicka. Skulle faktiskt kalla henne wannabe och allt det där.

Dessutom hälper det inte att jag är jag fruktansvärt blyg, så jag vill inte spela med de andra barnen. De enda jag har spelat tv-spel med är med mina bröder, pLyfiLer och en tjejkompis. Jag gillar att sitta ensam, och vara i min egna värld. Och det anses också väldigt skumt. För vad vet ni? kan ju finnas en chans att jag ljuger. Dessutom är jag tjej. Tjejer kan ju inte spela tv-spel.

Men jag älskar spel. Det gör jag verkligen.
Jag köper level, och jag pratar oftast endast om tv-spel om jag inte pratar om mat. Jag diskuterar varje dag med min bror om spel, och jag förstår vad mina killkompisar säger när de snackar om t.o.m. spel jag inte har hunnit spela. Jag har en relation med mitt DS och snackar med de i kassan på Game som om de var mina egna bröder. Jag kopplar oftast saker till spel och ibland så låtsas jag att jag är med i ett. (Jag har en förklaring för det: När jag går ifrån bussen till skolan, så vill jag vara först ut pga att de är minst 20 människor bakom mig. Och där börjar en vacker fantasi om mario kart och jag vinner. Sedan gillar jag att ta promenad på sena kvällar för att fantisera om Zombies. L4D <3) Jag och mina bröder har haft alla möjliga konsoler och jag har spelat det mesta, och gör det fortfarande. jag läser recensioner och får orgasm av trailers. När ett spel släpps ut så är det julafton. Och jag skriver nog det här för att bevisa er någonting.

Det kanske inte är en blinkade neonskylt över mitt huvud som skriker "gamer". Och jag kräver ingen annan ha det heller. Men jag kräver lite kunskap.

Tack för mig.

Farlig.


En kärleksförklaring.

When I saw you one day, behind glass, I knew my world you'll outclass.

I wanted to sing, I wanted to dance. I knew one day I'll have my chance.

There was this year, there was this day.

My brother was gone, my brother was away.

He came back, with a gift. He said loud "Happy Birthday!"
Now you're mine, Now you're near.
I'll keep you close, My love, my dear.
Playing you, my delight, with new games you excite.
Easily keeping me awake at night. I love you, my DS lite.

£048i5


Oh Baby, I can't live without you.


24/12 2010

såhär såg min julafton ut om någon undrar. Fick inga bra bilder på bergen pga mörkret. Men detta får duga.
God Jul i efterskott!

Miss Skeleton and her christmas vacation

"Skeleton. Jag gillar det ordet. Jag skulle ha det som efternamn: Sarah Skeleton. Miss Skeleton. Låter ju rätt elegant. Som att jag skulle vara värsta agenten eller miljonären. Skeleton, Sarah Skeleton."
- citering ifrån min facebook. 2011-01-16 02:35

Nu kommer jag här och skriver sjukt tråkiga saker. Om mitt lov. Kan ju börja med att berätta att jag spenderade julafton på en buss mot Luleå, absolut ingenting jag ångrar. Vägen dit var fruktansvärt vacker. En fin människa fick jag hänga med också, som till och med bjöd på MAX och några omgångar på Left 4 Dead. Tack M!
Åkte tidigt därifrån pga jag ville vara med min mormor och Benke. Åkte med nattåget och det var absolut ingenting jag ångrar fast om det kostade lika mycket som 10 dressmans skjortor, typ. Jag fick en sovplats i en hytt med 3 kvinnor och en liten 3-årig pojke som heter Thor. Fast om det var onödigt varmt i hytten och onödigt trångt i korridorerna, så var det en upplevelse i sig. Att kolla ut till stjärnorna innan man somnar, ser hur det blinkar när det tåget rör vid de där trådarna som skapar någon slags elektricitet (Som dessutom gör så att jag börjar tänka på bandet Kent.) och vakna till Härnösand vackraste berg och sjöar. Jag njöt hela resan. Dessutom mötte jag upp min bror E som var i Stockholm över dagen. Vi var på massa second hands och blev överdrivet hungriga. Köpte en 40-tals klänning och åkte hem till mormor med matriellt lyckorus. Klänningen passar mig som handsken, vad har jag mer och säga?

Sedan var jag med C mycket. Var runt i Stockholm, tog det lugnt många dagar på grund av min kroniska värk. Hade mycket fuffens för mig. Träffade A några gånger, men kunde vara fler. Förlåt.
Åkte hem med samma tåg som min bror R, hade en fin pratstund på tåget. Sjöng Reggae-låtar och pratade släktbesvär. Blev sedan hämtad av mamsen, vi åkte till granljungeln och nu har jag bott här i en vecka. Kändes som jag behöver få in en rytm på min vardag.
Jag har haft ett fruktansvärt fint lov. Känns som att jag har varit ledig i en månad. Helt utvilad och känner att jag har kontroll över mig själv. Jag trodde att jag skulle direkt gå in i väggen, men istället hade jag världens bästa första skoldag på 2011, och det fortsatte så. Och hoppas det fortsätter ännu längre. Peppar peppar.
Jag börjar få in mina nyårslöften. Jag har liksom skrivit en lista.
  • Jag ska skaffa mig ett gym-kort. Det mest typiska löftet som finns, men det behövs. Srsly.
  • Jag ska spara pengar till ett par nya glasögon, då jag förlorade mina favoriter pga cp-busschaufförer och bussbolag eller företag eller vad det heter. (bittertjej) Jag ska spara till ett par som ser ut som sådana som varenda programledare i antikrundan har. Dessa har jag hittat för en femhundring + frakt. Tycks?:
  • Gå ur gymnasiet med betyg som jag är nöjd med och förtjänar.
  • Aldrig mer äta snasks. Såsom chips, popcorn och ostkrokar. Jag hatar när jag gör det. Min kropp säger liksom emot, men jag bara fortsätter. Jag borde lyssna mer på kroppen, faktiskt. Morotspinnar med dipp, nötter och glass går jätte bra.
  • Kanske vara lite mer aktiv här på bloggen. Här är det ju ingen action!
  • Kanske vara lite mer ekonomisk, bara lite.
Nu har jag inte så mycket mer och säga än att jag mår bra. Allt rullar på. Jag har kontroll. Känns bra. Jätte bra.

Missing England.


RSS 2.0