Hitler - Alltid lika roligt att läsa om!

Jag mår nästan lite illa för att jag måste spara bilder på honom på datorn bara för att skriva om honom. Så mycket en människa har kunnat skapat. Ja, Hitler. Den som vi alla pratar så mycket om, när det väl gäller, som vi vet så lite om. Egentligen. En hel del bara antar ju. För att visa att man har ett engagemang, så har jag både läst på och sett filmer. Men nu kommer ett resultat om mina personliga åsikter.

Den unga Adolf ville bli konstnär. Ja, där ser man. Vi har någonting gemensamt. Men han kom inte in i konstnärsakademin. Inte coolt. Men ja, det gjorde ju han till en vanlig arbetare. Han fick kontakter, som en vanlig människa. Sen fick han ju ta värvning i tyska armén och ja, de såg honom som en bra ledare. Och det vet ni ju resultatet på.

När många snackar om Hitler så förklarar dom honom som en psykopat gubbe som hade en missbildad barndom med massa knäppa händelser och etc. Typ att han hade satt på sin syrra som var cp, för han var "typ" cp, och hans morsa var jude, och hur kan han hata sin mamma liks.  Han var faktiskt förälskad i sin systerdotter. Hon tog livet av sig. Hans mamma ansågs vara den enda han älskade och hade som närmast. Hon dog tyvärr i hans yngre dagar, tonåren har jag för mig. Och hans far hade dött tidigare än så. Han var ju inte en tröst direkt men tänka dig bli ensam, i tonåren, då man är som mest förvirrad och ja, hormoner 'n' stuff. Han må varit en förvirrad snubbe.

Det sägs att han var artig och nästan blyg. Men endå helt tvärtom. Många anser han idag kunnat vara antingen den grymmaste och sjukaste snubben i stan eller en go gubbe med stronga åsikter. Låt världen vara ifrån svart och vit. Han kanske var både och? Det är väl inte omöjligt?


Men ja, nu till kriget. Hitler gjorde ju inte allt liksom. Tänk på befolkningen. Det är ju deras hjärna som flyger iväg. Egentligen. Det var inte bara Hitlers fel. Tänk på befolkningen? Det var vi. Vi i befolkningen som följde med strömmen. Om vi hade skitit i hitlers åsikter? Vad hade hänt då? Mycket frågor, svaga svar.

But then again. No. Liksom. Innerst inne, måste jag erkänna. Ja, hata mig om ni vill. Men det är bara en åsikt. Tänk vad allt detta har gett framtiden? Vi har lärt oss. Det här är fel. Grupptryck, betyder bara trubbel. Och dess samhälle vi lever i, där man lär sig när det väl har hänt brutalt. Men som sagt. Om vi inte skulle haft alla dessa krig och brutala saker. Skulle vi inte vara där vi är idag. Och det börjar ju arta sig? Rayt?

Ibland undrar jag hur världen skulle vara om kvinnor hade makten.

Men. Nu är det ju så att det finns folk, fortfarande, som tror på de "stygga" åsikterna. Eller har Hitler som gud för han hade "några bra åsikter". Sure mcbacon MY ASS säger jag bara. Ta eran morsa som rollmodell istället. Hon har ansträngt sig mer att du ska må bra än vad Hitler har! Om hon också är nazze så får du väl skaffa dig en hobby. Bli konstnär. Rita hästar. Du gör mer nytta liksom. Sure, han kanske var en bra ledare och alla förtjänar att uttrycka åsikter.  Men ibland blir det bara över gränsen!

Var allt det här hans väg att visa konst?

Tänk om Hitler hade kommit in på konstnärsakademin. Då kanske vi inte skulle rikta oss så mycket på respekt lagar och sånt. Men endå. GAH jag mår inte bra av att skriva om sånt här. Blir både sur och nöjd. Liksom. Nöjd på nutidens folk, sur på dåtidens.

OLLBAJSKORV ni kommer inte läsa det här endåså. Kan vi inte bara ta varann i händerna och tänka på framtiden? Att bara behandla varandra som man själv vill bli behandlad istället för att olla på din stolthet. Liksom. Ingen gillar ocoola personer. Coola personer är smarta personer. Med VETT i skallen.

Puss på världen. Jag suger på att skriva om sånt här. Kukar ju bara ut.

Kommentarer
Postat av: Agnäs

Jag tycker också Hitler var en intressant personlighet och har tänkt i samma banor.. Varför vågade ingen säga emot honom? Hade de inga guts back in the days? Jag menar visst, snubben hade en fängslande karisma, men så lättmanipulerad kan man inte vara. Hitler tog sig till makten på ett demokratiskt sätt, befolkningen lät det hända. De ville ha en stark ledare att luta sig tillbaka mot under den allvarliga ekonomiska krisen och han var ett okej alternativ i deras ögon. Det var först när han tagit sig in i riksdagen som hela systemet havererade. Han anklagade kommunisterna för att ha försökt tända eld på byggnaden sen var han enväldig härskare.. Gubben var inte dum.

2009-05-25 @ 00:22:31
URL: http://talagnes.blogg.se/
Postat av: Roger

1. det fanns folk som sa imot, den största grenen är ju motståndsrörelserna men som sakt de visste att om de skulle säga det öga mot öga så skulel dom mer eller mindre bli dödade på plats, var väll typ 8 gånger de försökte spränga Hitler ur vägen men de failade.



2. jag säger inte att exprimenten på judarna var en humanistisk grej men även vi använder oss av information som tyskarna forskade fram med hjälp av sådana expriment.



3. och vad är skillnaden mellan jude utrotningen och förföljesen av indianerna i nordamerika som bliv slaktade som boskap?

2009-05-25 @ 09:04:23
Postat av: Anonym

Roger är smart

2009-05-25 @ 14:51:33
Postat av: Vidar

Det var faktsikt inte så konstigt att folket följde Hitler trots hans rasistiska och antisemitistiska politik, man ogillade nämligen både svarta, handikappade och judar sedan väldigt lång tid tillbaka (mycket tack vare kristendomen :/).

Självklart fanns det nazismmotståndare då också men som Roger säger så hade de inte särskilt mycket makt att förändra saker.

Kul att du engagerar dig.

2009-05-25 @ 21:02:26
Postat av: bleunt

Jag har stoppat in Mein Kampf i mp3-spelaren. Har känt länge att jag borde läsa den i allmänbildande syfte. Ska söka likheter mellan hans argument och politik och vad vi ser i Sverige i form av Sverigedemokraterna.

2009-05-27 @ 14:19:33
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: bleunt

(men det var då fan vad jag hela tiden nämner SD i din blogg förresten)

2009-05-27 @ 14:20:51
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: ica

vill du veta en kul sak om hitler? : D



Där hans högkvarter i tyskland låg innan, ligger nu en kebabresturang. på andra sidan gatan? kinarestaurang : )

2009-06-01 @ 20:34:35
URL: http://iiandyr.blogg.se/
Postat av: Jocke

Hitler beskrevs som en usel soldat och steg inte längre än till korpral i den tyska armén under 1:a världskriget.



Hitler var inte mannen som hittade på nazismen. Han var en journalist med uppdrag att undersöka det lite små-nya spännande national-socialistiska partiet...han blev dock intresserad och blev senare en medlem till partiet. Det var partiet som funtade tanken på ett samhälle utan utlänningar (NATIONAL-socialism) och tankar om att handikappade försämrade. Bögar och judar har blivit jagade i århundraden innan, Hitler tog det bara till en ny nivå.



National-socialistiska partiet fick fäste på grund av vad de utlovade, Tyskland var i depression och NS utlovade uppbyggnaden av en armé, skapandet av en infra-struktur och allmän välfärd för folket. Hitler beskrevs senare som en ängel säng av gud för att rädda Tyskland (upphov till storhetsvansinne?)



Hitler byggde autobahn.

Hitler skapade kommunikationer i hela tyskland genom, vägar, telefonledningar, radiostationer et.c et.c

Hitler hämmade inflationen och gjorde Tyskland rikt.

Hitler höll vad han lovade.

Hitler var en folkets man.



Sedan steg det honom åt huvudet och han fick en snetändning.



Mycket talar för att den lille adde inte hade så mycket aning om vad som hände i det stora stora landet. Konspirationer, maktgalna generaler. Proffesorer med fria händer utan uppsyn.



han var dock inte oskyldig. Ett vittne som jag träffat personligen som överlevde förintelsen berättar om att han såg Hitler fråga en judiskpojke hur gammal han var. Pojken skulle ha svarat 5 men snart fyller jag 6. Hitler skulle då ha svarat: -"Nej, det gör du inte." Och sedan skickat ungen till kammaren. Kram!



2009-06-04 @ 00:12:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0