Beauty tip: Water have rules tooOm du inte redan visste, så är detta viktigt!

Man använder oftast varmt vatten till allt när man rengör sig! Men visste du att man gör huden obalans när du gör det? Du kan lättare torka ut i ansiktet, och när du tvättar håret så kan man lättare få mjäll och dessutom lättare fett hår. Så nu tipsar jag dig lite:

För ansiktsrengöring, rakning i ansiktet och sminkborttagning:
Bästa tipset är att göra allt detta på kvällen. Huden har det lättare att rodna, bli torr och etc. på morgonen om man håller på att fixar med ansiktet vid den tiden.

För det första tar du bort sminket. Om du inte har sminkborttagning, ta en handtvål/fasttvål (INTE FLYTANDE), men gå gärna och köp sminkborttagning. Bäst så! Tvätta fort bort tvålen med varmt vatten. Ta alltid varmt vatten först, det öppnar upp porerna, det vet alla. Tag sen rengöringsmedel. Ansiktsskrubbar, rengöringgel, rengöringsskum, clearasil och så vidare.

Efter du har tvättat bort det, så kan du alternativt ta en nattcreme eller dagcreme, sen spolar du ansiktet med kallt vatten. Gå sedan och sov. Det kalla vattnet är som en nattmask för huden då du startar blodcirkulationen och stänger porer så ingen smuts eller fett kommer ner i dina små fina porer. Då kommer ha en mycket jämnare finare hud när du vaknar. Lättare att sminka sig då också!

För er snubbar som måste pina med att raka ansiktet: Rengör huden och tvätta av med varmt vatten, raka dig och avsluta med hudbalsam och kallt vatten. Voila, snyggaste snubben i stan.

För dusch och bad:
Vrid ner några grader, så det blir varmt, men inte för hög värme. Kostar inte lika mycket att värma upp och du sväller inte upp så fort. Ha en behagligt värme, istället för bastu-varmt. Jag vet att det också kan vara skönt, men inte för ofta bara! När du tvättar ur håret ska du ha ljummet. Sluta alltid med en kallare dusch. Inte ett isregn, nu menar jag bara att du drar ner på värmen steg för steg. Så det inte blir en chock för din kropp. Gör det tills det känns för kallt, sen stänger du av och går.

Då startar du blodcirkulationen (som är mycket, MYCKET bra), huden och håret mår bättre av det och du blir inte torr. Dessutom slipper du frysa efter du har gått ur duschen (Been there!) och det är bevisat att man blir piggare av det. Bra grej om man snabbduschar på morgonen och är extra trött!

Lättare sagt:
Varmt vatten, rengör, kallt vatten.

frågor får frågas!

Kommentarer
Postat av: Tuve

Detta visste jag då inte. Man lär sig alltid så bra saker från tjejer. Sommarjobbarna (tjejer) på mitt jobb visade hur man bäst målade naglarna :D

2010-07-02 @ 10:52:36
URL: http://muterade.wordpress.com
Postat av: egg

Brukar alltid duscha kallt efteråt, får jag en guldstjärna nu!? :D:D:D <3

2010-07-02 @ 12:09:27
Postat av: Simon

En dag man har lärt sig något nytt är en bra dag säger dom, så idag är en bra dag antar jag :p Mer skönhetstips från Yume! :D

2010-07-02 @ 13:10:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0